به گزارش شهرآرانیوز؛ شهردار مشهد گفت: نهضت ترجمه راه بیندازید و این شهر را به عالمیان بشناسانید. هرکدام میتوانید چندین کتاب را ترجمه کنید و اگر موضوع آن کتاب درباره ظرفیتهای مشهد باشد ما نیز حمایت میکنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سیدعبدا... ارجائی در نشست هم اندیشی با طلاب جامعه المصطفی العالمیه که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شد، اظهار کرد: برخی به جبر زمان و مکان مجاور حضرت هستند، اما شما فرزندان امام رضا (ع) و دعوت شدگان خاص آن امام (ع) هستید که دعوت نامه خاص گرفته اید؛ زیرا از اقصانقاط عالم بعضا با دین متفاوت، توفیق تشرف به دین مقدس اسلام پیدا کرده اید که این سعادت عظیمی است.
وی ادامه داد: شما که دوری از آستان مقدس را چشیده اید، نسبت به من که زاده این شهرم، بهتر قدر زندگی در شهری را که افتخارش پرچم داری نهضت علوی است میدانید؛ شما برگزیده به مجاورت امام رضا (ع) شده اید در حالی که افراد زیادی آرزو دارند جای شما باشند. این مسئله را حتما در بین اقوام، دوستان و هم وطنانتان که آرزو دارند لحظات عمرشان را با ثانیههای حضور در حرم امام هشتم (ع) عوض کنند دیده اید.
شهردار مشهد افزود: مشهد، شهر شما و امام (ع) شماست، زیرا اسلام و مذهب جعفری مرز ندارد. تغییر لسان و اختلاف ملیت صرفا برای شناسایی است و اگر همه مثل هم بودیم، نه تفاوتها مشخص و نه استعدادها شکوفا میشد.
وی با بیان اینکه مشهد امام رضا (ع) میعادگاه عاشقانی است که فارغ از ملیت، دل در گرو اسلام دارند و دلشان به عشق ائمه عصمت و طهارت (ع) میتپد، اظهار کرد: این ما هستیم که با افتخار مهمان شماییم. امیدوارم با کوله باری از معنویت، علم و دانش به بلاد خودتان برگردید تا مروج فرهنگ رضوی و اسلام عزیز باشید. این رسالت جامعه المصطفی العالمیه است.
ارجائی گفت: ما از ۵۰ کشور طلبه داریم، این بدان معناست که دلهای پاک مشتاقانه برای اسلام عزیز میتپد، زیرا بشریت جز اسلام راهی برای تکامل و سعادت ندارد و این گردهمایی شما نشان دهنده تمایل فطری همه مردم دنیا به اسلام است.
وی وجه مشترک مجاوران و طلاب جامعه المصطفی را دین، مذهب و عشق به ساحت مقدس امام رضا (ع) دانست و اظهار کرد: حدود ۱۲۰۰ سال پیش در این محدوده، باغی خصوصی به دستان مبارک حضرت و هزینه شخصی ایشان خریداری شد و امروز همان باغ خصوصی تبدیل به جهان شهر شده است.
نیشابور، سبزوار و ... بیش از مشهد قدمت دارند، اما فلسفه ذاتی این شهر وجود مضجع مبارک و نورانی شیعیان امام هشتم (ع) است. به همین دلیل شورای دوره ششم مدیریت شهری مشهد شعار خود را «مشهد، جهان شهر برکت و کرامت» گذاشت.
شهردار مشهد با اشاره به ظرفیتهای بالای این شهر در زمینههای فرهنگی، اقتصادی، علمی و... تصریح کرد: مشهد شهر رویدادهای ملی و بین المللی است و شما میتوانید در این باره با فرهنگ سرای ملل ارتباط برقرار و از ظرفیتهای آن استفاده کنید.
وی راههای تعامل و همکاری با طلاب جامعه المصطفی العالمیه را این گونه برشمرد: امسال برای اولین بار جشنواره هنرهای شهری مشهد به صورت بین المللی برگزار شد؛ شما نیز در این جشنواره شرکت و از هم وطنانتان نیز بخواهید تا شرکت کنند.
ارجائی ادامه داد: ما آمادگی داریم روز ملی کشور شما را در مشهد برگزار کنیم؛ جشنوارههای زیادی مانند، غذا، صنایع دستی، مشاغل خانگی و... را نیز میتوان برگزار کرد. پیام این جلسه برقراری ارتباط مستمر و پایدار بین مدیریت شهری و شمایی است که دل در گرو امام رضا (ع) دارید.
وی افزود: شما در توسعه سرمایه گذاری نقش دارید و من به شما وکالت میدهم از سرمایه گذاران که قصد دارند در حوزه زیرساختهای مشهد حضو ر پیدا کنند، دعوت کنید تا به این شهر بیایند.
وی با اشاره به ظرفیتهای روزنامه شهرآرا گفت: این روزنامه در اختیار شماست. برای شهرآرا صفحات عربی، اردو و انگلیسی راه اندازی و مسائل را به زبان خودتان منتشر کنید.
شهردار مشهد با اشاره به محله گلشهر در مشهد، اظهار کرد: امروز در قلب مشهد افغانستانیها ساکن اند و این مسئله در دنیا بی سابقه است. این مسئله نشان دهنده عمق روابط استراتژیک بین ایران و افغانستان است.
نایب رئیس شورای اسلامی مشهد نیز در این دیدار گفت: جامعه المصطفی العالمیه فرصت بی بدیلی است که در اختیار مدیریت شهری قرار گرفته است تا برای ترویج و توسعه تفکر ناب انقلاب اسلامی از طریق حضور شما عزیزان در مسیر اعتلای مشهد گام بردارد.
مهدی ناصحی دلیل تشکیل مرکز جامعه المصطفی العالمیه را تدبیر رهبر معظم انقلاب به منظور توسعه فرهنگ تشیع در جهان با گفتمان «امامین انقلاب» دانست و افزود: گزارشی که از مرکز جامعه المصطفی العالمیه دیدم بسیار امیدوارکننده بود و بسیاری از فعالیتهایی که در راستای اعتلای کلمه ا... و ولایت امیرالمومنین (ع) در سراسر جهان توسط جوانان علاقهمند به اندیشه امام (ره) انجام میشود، حاصل تلاش دانشجویان این دانشگاه عظیم است.
وی ۱۶ آذر را یادآور حماسه دانشجویان ایرانی در مقابله با ظلم، ستم و استکبار جهانی دانست و توضیح داد: ۱۶ آذر روزی است که دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به ورود مقام آمریکایی در مقابله با دژخیمان پهلوی قیام کردند و خون پاک و مطهرشان بر زمین ریخته شد. این روز، روز عدالت خواهی دانشجویان ایرانی است. عدالت خواهی همان واژهای است که شما را از سرتاسر دنیا جمع کرده است تا امروز در مشهد امام رضا (ع) در خدمت شما باشیم.
وی ادامه داد: در این دوره در نظر داریم با این ارتباطات و استفاده از ظرفیت شما عزیزان، شرایطی را مهیا کنیم تا نام مشهد در تراز حضرت رضا (ع) در جهان اسلام و سایر بلاد اسلامی بدرخشد. برای این کار نیاز به کمک و مساعدت شما عزیزان داریم.
رئیس نمایندگی جامعه المصطفی در خراسان نیز در این مراسم گفت: طلاب جامعه المصطفی سرمایه بزرگی برای همه ما هستند و میتوانند اتاق فکری برای ارائه مشورت در حوزه ارتباط در عرصه بین الملل باشند؛ زیرا هر یک از این افراد میتوانند سفیری برای شهر مقدس مشهد و ایجاد ارتباطات فرهنگی، بین المللی و اقتصادی باشند و به رشد و بالندگی شهر کمک کنند.
حجت الاسلام محمدرضا صالح با نقل قول از رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: طلاب جامعه المصطفی توانسته اند عمق روابط استراتژیک جمهوری اسلامی ایران را رقم بزنند. گفتمان اهل بیت (ع) و خط مقدم تماس جمهوری اسلامی ایران با ادیان و مذاهب حتی نظام سیاسی اجتماعی این کشورها، جوانانی هستند که در این جلسه حضور دارند.
وی با بیان اینکه ملیتهای حاضر در این مرکز از ۵۰ کشور دنیا هستند، بیان کرد: این افراد نسلی جوان، آگاه و مشتاق مکتب اهل بیت (ع) و عاشق انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب اند که در رشتههای مختلف تحصیل میکنند.